Tanssitaiteilija Mirva Mäkisen ja sellisti Sergio Castrillónin odotettu saapuminen The Hot Boxiin. Lähetys siirtyi viime toukokuulta loukkaantumisen vuoksi.

Lähetys 15.12. klo 17
SEURAA LÄHETYSTÄ

MIRVA MÄKINEN, tanssitaiteilija

Mirva Mäkinen on laaja-alainen tanssitaiteilija, joka on urallaan toiminut niin tanssijana, koreografina, opettajana kuin tutkijana. Hänen tuore väitöstutkimuksensa sanallistaa fyysisen vuorovaikutuksen arvon. Mirvan erityisosaaminen on kontaktityöskentelyssä ja hänen intohimonsa tanssi-improvisaatiossa. Hän on opettanut tanssia viimeisen 15 vuoden aikana noin 40 eri maassa ja työskennellyt laaja-alaisesti kansainvälisellä tanssin kentällä. Tanssijana Mirva on työskennellyt mm. Karttunen Kollektivssa (koreografi Jyrki Karttunen), Circo Aereolla, Joona Halosen, Mikko Orpanan, Hanna Brotheruksen ja Valtteri Raekallion teoksissa.

Nettilinkki Mirva Mäkisen väitöskirjaan

Tanssitaiteilija Mirva Mäkisen silhuetti

Mirva Mäkisen teoksesta ”Ajan ja Paikan Ulottumattomissa”, kuva: Mikko Mäntyniemi

SERGIO CASTRILLÓN, sellisti

Sergio Castrillón on esiintyvä taiteilija ja säveltäjä, joka on kiinnostunut äänestä ja kaikesta luovasta ilmaisusta. Hän tekee Helsingin yliopistoon väitöstutkimusta sellon sointiväreistä ja niiden uusista käyttömahdollisuuksista. Sergio luennoi käytännön muusikkoudesta ja taiteen teorioista liittyviä säännöllisesti Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Hän on keskittynyt taiteellisessa työssään äänitaiteeseen ja performanssiin sekä tehnyt yhteistyötä nykytanssin, teatterin, runouden ja kuvataiteen kanssa. Sergio on mukana mm. seuraavissa kokoonpanoissa: Kaiku duo, LOS DUO, Korvat Auki Ensemble, Laponia Improvisations ja MimoArt Company.

www.sergiocastrillon.com

Sellisti Sergio Castrillón

Sergio Castrillón, kuva: Daniel Malpica