HEIDI NAAKKA, tanssitaiteilija

Lähetykset 28.9. klo 17, klo 18.30 ja klo 20.00
SEURAA LÄHETYSTÄ

The Hot Box toteuttaa tanssitaiteilija Heidi Naakan kanssa peräti kolmen lähetyksen sarjan. Yhden päivän ajan kuuma laatikko on Heidin ja hänen luokseen vieraisille saapuvien tanssitaiteilijoiden. Kolmen lähetyksen aikana kylässä käyvät huikeat Jyrki Karttunen, Antti Lahti ja Jenni-Elina von Bagh. Näiden improvisoitujen kohtaamisten äänimaailmasta vastaa yksi sukupolvensa arvostetuimmista muusikoista, säveltäjä ja vibrafonisti Arttu Takalo. Lähetykset ovat osa Tanssin Aika -festivaalia.

Heidi Naakka valmistui tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta 2001 ja tanssijaksi Tukholman Danhögskolanista keväällä 2002. Valmistumisensa jälkeen Heidi työskenteli vapaana taiteilijana, kunnes hänet kiinnitettiin Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmään Helsinki Dance Companyyn syksyllä 2006. Heidi on tanssinut mm. Sasha Pepeljajevin, Josef Fruzeckin ja Linda Kapatanean, Kenneth Kvarnströmin, Ervi Sirenin, Eeva Muilun, Jyrki Karttusen ja useiden muiden merkittävien koreografien teoksissa viimeisen viidentoista vuoden aikana.

Heidin kiinnostus liikkeen ja kameran mahdollisuuksia kohtaan syttyi kesällä 2018. Tuolloin kuvattiin tanssielokuva Ha Ha Ha, jossa Heidi tanssi pääroolin. Elokuvan ohjasi Samuli Valkama ja sen koreografiasta vastasi Jyrki Karttunen. Elokuvan tuotti Sons of Lumière.

Heidi on myös kehon palautumista edistävän ja syväjännityksiä kehossa vapauttavan TRE-stressinpurkumenetelmän sertifioitu ohjaaja.

kuva: Miika Storm